Free Porn
xbporn
More
  HomeKesihatanSUKAN WADAH PENYATUAN RAKYAT MALAYSIA

  SUKAN WADAH PENYATUAN RAKYAT MALAYSIA

  Kongsikan artikel ini


  Perlawanan yang berlangsung di Sekolah Menengah Kebangsaan Kubang Rotan itu menyaksikan pasukan MKN Kedah berjaya mengatasi cabaran daripada JPN Kedah.

  Namun bukan itu yang menjadi keutamaan. Bersempena dengan Bulan Keselamatan Negara 2024 (#BKN2024) yang disambut sepanjang Julai ini, jabatan ini ingin berpesan kepada semua untuk beriadah secara sihat.

  Sukan merupakan satu wadah yang mampu menyatukan rakyat Malaysia. Ingat lagi perlawanan Pestabola Merdeka? Masih ingat perlawanan Piala Thomas? Dan baru-baru ini, ingat lagi bagaimana pasukan sepak takraw negara berjaya merangkul gelaran juara dunia?

  Ketika itu, rakyat Malaysia pelbagai bangsa dan agama bersorak, memberi sokongan tanpa belah bahagi kepada pasukan kebangsaan. Sorakan itu juga secara tidak langsung menjelmakan keharmonian sesama kita.

  Namun begitu, kurangnya semangat kesukanan, keinginan yang terlalu kuat untuk menang mengakibatkan kegagalan mengawal emosi, boleh mendorong kepada perilaku yang tidak sihat.

  Beberapa kejadian yang berlaku dan tular di media sosial baru-baru ini menunjukkan suatu tren yang membimbangkan. Pergaduhan antara pasukan, pengadil perlawanan yang dijadikan sasaran, ancaman kepada atlet negara dan perang mulut antara penyokong menbuatkan aktiviti sukan menyimpang dari tujuan asal.

  Secara tuntas, bersukanlah secara sihat, bersainglah dengan semangat kesukanan yang tinggi. Semoga sukan akan terus menjadi platform yang menyatupadukan rakyat Malaysia.  Supply hyperlink

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read