Free Porn
xbporn
More
  HomeHollywood"Perginya" Robbie Coltrane, Diingati oleh Pelakon Harry Potter sebagai "Unimaginable, Beautiful Man"

  “Perginya” Robbie Coltrane, Diingati oleh Pelakon Harry Potter sebagai “Unimaginable, Beautiful Man”

  Kongsikan artikel ini

  Hollywood sedang berkabung.

  Pada hari Jumaat, kami mengetahuinya Robbie Coltrane telah meninggal dunia pada usia 72 tahun, sebagai agensi bakat yang mewakili pelakon veteran ini mengesahkan dalam satu kenyataan, menurut Thehollywoodgossip[dot]com

  “Bagi saya secara peribadi, saya akan mengingatinya sebagai pelanggan yang setia,” kata ejen bintang itu, Belinda Wright, dalam kenyataan kepada Persatuan Akhbar.

  “Selain sebagai seorang pelakon yang hebat, dia juga bijak secara forensik, bijak pandai dan selepas 40 tahun berbangga dipanggil ejennya, saya pasti merinduinya.”

  Coltrane telah dicalonkan untuk berbilang BAFTA sepanjang kerjayanya, dan muncul sebagai penjahat dalam dua filem James Bond.

  Bagaimanapun, peranan Coltrane yang paling ketara ialah wataknya sebagai Rubeus Hagrid, penjaga tanah yang sangat besar di Sekolah Sihir dan Sihir Hogwarts, dalam setiap filem Harry Potter… bermula dengan Harry Potter dan Batu Bertuah pada tahun 2001.

  Pada awal tahun ini, apabila pelakon bersatu semula untuk perjumpaan khas HBO Max, Ulang Tahun Ke-20 Harry Potter: Kembali ke Hogwarts, Coltrane mengenang kembali masanya penggambaran siri itu:

  “Warisan filem itu ialah anak-anak saya akan menunjukkannya kepada anak-anak mereka supaya anda boleh menonton dalam masa 50 tahun, mudah – saya tidak akan berada di sini, sayangnya, tetapi Hagrid akan melakukannya,” katanya.

  Watak yang ikonik. Robbie Coltrane tidak akan pernah mati kerana peranannya sebagai Hagrid.

  Kini, berikutan berita tragis ini, mereka yang bekerja rapat dengan Coltrane telah menyiarkan penghormatan kepada pelakon itu di media sosial.

  Pengarang Harry Potter JK Rowling, sebagai contoh, menulis:

  “Saya tidak akan pernah mengenali sesiapa yang jauh seperti Robbie lagi. Dia adalah bakat yang luar biasa, bakat yang lengkap, dan saya sangat bertuah untuk mengenalinya, bekerja dengannya dan ketawa dengannya.

  “Saya merakamkan kasih sayang dan takziah yang mendalam kepada keluarganya, di atas semua anak-anaknya.”

  LONDON, ENGLAND – 21 OKTOBER: Robbie Coltrane menghadiri panggilan foto untuk ‘Nice Expectations’ semasa Competition Filem London BFI ke-56 di Empire Leicester Sq. pada 21 Oktober 2012 di London, England. (Foto oleh Samir Hussein/Getty Photographs)

  TambahDaniel Radcliffe, yang memainkan Harry Potter bersama Hagrid Coltrane:

  “Robbie adalah antara orang paling kelakar yang pernah saya temui dan selalu membuatkan kami ketawa semasa kanak-kanak di set.

  “Saya amat teringat kenangan tentang dia menjaga semangat kami terhadap Banduan Azkaban, ketika kami semua bersembunyi dari hujan lebat selama berjam-jam di pondok Hagrid dan dia bercerita dan bergurau untuk mengekalkan semangat.

  “Saya berasa amat bertuah kerana dapat bertemu dan bekerja dengannya dan amat sedih kerana dia telah meninggal dunia.

  “Dia seorang pelakon yang luar biasa dan seorang lelaki yang cantik.”

  LONDON, ENGLAND – 21 OKTOBER: Robbie Coltrane menghadiri Tayangan Perdana Filem Penutup untuk ‘Jangkaan Hebat’ semasa Competition Filem London BFI ke-56 di Odeon West Finish pada 21 Oktober 2012 di London, England. (Foto oleh Samir Hussein/Getty Photographs)

  Kemudian ada Emma Watson, yang memainkan Hermoine Granger dalam Potter dan yang berkata melalui cerita Instagramnya:

  “Robbie seperti bapa saudara yang paling menyeronokkan yang pernah saya alami, tetapi yang paling penting, dia sangat mengambil berat dan belas kasihan terhadap saya sebagai seorang kanak-kanak dan orang dewasa. Bakatnya sangat besar sehingga masuk akal dia bermain gergasi — dia boleh mengisi APA-APA ruang dengan kecemerlangannya.

  “Robbie, jika saya pernah menjadi begitu baik seperti awak kepada saya dalam set filem, saya berjanji saya akan melakukannya atas nama dan ingatan awak. Ketahui betapa saya memuja dan mengagumi anda. Saya akan sangat merindui kemanisan awak, nama panggilan awak, kemesraan awak, gelak tawa awak, dan pelukan awak.

  “Awak jadikan kami satu keluarga. Tahu anda begitu kepada kami. Tidak ada Hagrid yang lebih baik. Anda menjadikan ia satu kegembiraan untuk menjadi Hermoine.

  NEW YORK, NY – NOVEMBER 05: Pelakon Robbie Coltrane menghadiri tayangan perdana “Charles Dickens’ Nice Expectations” di New York di teater AMC Loews Lincoln Sq. 13 pada 5 November 2013 di New York Metropolis. (Foto oleh Ilya S. Savenok/Getty Photographs)

  Akhirnya, Tom Felton, pelakon di belakang Draco Malfoy, turut mengambil Instagram untuk memberi penghormatan kepada Coltrane.

  Dalam kapsyen bersama foto Coltrane, Radcliffe, Watson dan dirinya sendiri, dia menulis:

  “Salah satu kenangan terindah saya semasa penggambaran Harry Potter ialah penggambaran malam pada filem pertama di hutan larangan. Saya berumur 12 tahun. Robbie mengambil berat & menjaga semua orang di sekelilingnya. Dengan mudah. Dan membuat mereka ketawa. Dengan mudah.

  “Dia adalah gergasi besar yang mesra di skrin tetapi lebih-lebih lagi dalam kehidupan sebenar. Sayang awak kawan – terima kasih untuk semuanya xx.”

  Thehollywood[dot]com

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read