Free Porn
xbporn
More
  HomeSihatKacang #1 Paling untuk Dimakan Semasa Anda Semakin Berusia

  Kacang #1 Paling untuk Dimakan Semasa Anda Semakin Berusia

  Kongsikan artikel ini

  Jika anda sedang mencari snek yang sihat, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggigit beberapa kacang apabila anda berasa sedikit lapar. Kacang penuh dengan lemak sihat dan telah didapati sebagai antara makanan snek paling sihat yang boleh anda makan. Sudah tentu, anda sentiasa boleh mengambil beberapa badam atau gajus apabila anda berasa peckish, tetapi anda mungkin ingin makan beberapa walnut kerana fakta bahawa kajian baru mendapati bahawa ia adalah pilihan perfect untuk memastikan anda sihat seiring dengan peningkatan usia..

  Semasa Perkembangan Risiko Arteri Koronari dalam Kajian Dewasa Muda yang diterbitkan dalam Pemakanan, Metabolisme, & Penyakit Kardiovaskular, 3,023 peserta berumur antara 18 dan 30 pada mulanya ditanya tentang tabiat makan mereka pada awal kajian, serta selepas tujuh tahun dan 20 tahun. Secara khusus, mereka yang terlibat didapati makan purata tiga perempat auns walnut setiap hari. Sepanjang 30 tahun, peserta menjalani peperiksaan yang mencatat kedua-dua ukuran fizikal dan klinikal mereka.

  Apabila penyelidik kemudian melihat kesihatan jangka panjang peserta, didapati bahawa mereka yang kerap makan walnut dari masa mereka masih muda terus menjalani weight-reduction plan yang lebih baik, mengambil bahagian dalam lebih banyak aktiviti fizikal, dan kurang berkemungkinan berisiko mendapat penyakit jantung apabila mereka semakin tua.

  kenari
  Shutterstock

  “Walnut atau kenari nampaknya mempunyai fenotip badan yang unik yang membawa kesan positif lain ke atas kesihatan seperti kualiti weight-reduction plan yang lebih baik, terutamanya apabila mereka mula makan kenari dari muda hingga dewasa pertengahan”— ulas Profesor Epidemiologi dan Kesihatan Komuniti di Sekolah Kesihatan Awam Universiti Minnesota dan Penyelidik Utama mengenai kajian baharu ini, Lyn M. Steffen, PhD, MPH, RDmenerangkan melalui EurekAlert!

  Steffan kemudiannya menyatakan, “perubahan yang mengejutkan dan sihat dalam corak pemakanan keseluruhan pengguna walnut mencadangkan walnut boleh bertindak sebagai jambatan atau ‘makanan pembawa’ untuk membantu orang ramai membentuk tabiat pemakanan dan gaya hidup yang sihat sepanjang hayat.”

  Devries juga menjelaskan bahawa “walnut mengandungi omega-3, yang merupakan lemak anti-radang yang dikaitkan dengan hasil kesihatan jantung yang lebih baik.” Selain itu, “mereka juga menyediakan dos serat yang sihat, yang masuk kira-kira 2 gram setiap auns, yang akan membawa kepada paras gula darah yang lebih stabil, membuatkan anda berasa kenyang dan berpuas hati selama berjam-jam.”

  Jika anda ingin mula melihat manfaat walnut, maka Devries mengatakan bahawa anda boleh makan sedikit setiap hari “dengan menggabungkannya dengan cranberi kering dan bijirin serat tinggi kegemaran anda untuk snek semasa dalam perjalanan!”


  Supply hyperlink

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read