Free Porn
xbporn
More
  HomeSihat8 Jenama Coklat Yang Menggunakan Bahan Kualiti Terendah

  8 Jenama Coklat Yang Menggunakan Bahan Kualiti Terendah

  Kongsikan artikel ini

  Adakah anda tahu bahawa di Amerika, seperti di banyak tempat, “coklat” sebenarnya adalah istilah yang dikawal ketat? Ia berlaku banyak melebihi rasa sesuatu makanan, dan sebaliknya, memperkatakan butiran komposisinya. Di bawah peraturan FDA-dan banyak peraturan, pada masa itu-sesuatu bahan makanan mesti memenuhi kriteria ketat untuk memanggil dirinya coklat, walaupun itu berbeza-beza berdasarkan jenis coklat yang dipersoalkan.

  Mengikut peraturan FDA, coklat susu “mesti mengandungi sekurang-kurangnya 10 peratus minuman keras coklat, sekurang-kurangnya 3.39 peratus lemak susu, dan sekurang-kurangnya 12 peratus pepejal susu.” Coklat putih “mesti mengandungi sekurang-kurangnya 20 peratus mentega koko, sekurang-kurangnya 14 peratus jumlah pepejal susu, sekurang-kurangnya 3.5 peratus lemak susu dan ia tidak boleh terdiri daripada lebih daripada 55 peratus pemanis karbohidrat berkhasiat.” Akhirnya, untuk dianggap sebagai coklat gelap, satu-satunya sumber perisa coklatnya mestilah “bahan yang mematuhi salah satu piawaian identiti untuk produk koko.”

  Untuk mematuhi peraturan, banyak jenama coklat akan menggunakan perkataan seperti “coklat” atau “berperisa coklat” untuk dapat menggunakan bahan sedia ada lebih murah. Inilah yang terjadi: walaupun dalam batasan undang-undang teknikal, syarikat masih boleh membuat coklat dengan murah. Rahsianya? Biasanya, ia hanya menggunakan banyak gula, minyak dan HFCS di samping bahan coklat tulen. Berikut ialah 8 jenama coklat yang menggunakan bahan-bahan berkualiti paling rendah. butterfinger bar dibalut dalam bungkusan

  Shutterstock

  Lama dipasarkan sebagai “Crispety Crunchety Peanut-Buttery!” tetapi tidak pernah dipasarkan sebagai coklat, bar gula-gula popular ini mungkin rasa coklat, tetapi secara teknikalnya, tiada coklat yang boleh ditemui di sini. Salutan bersebelahan coklat Butterfinger dibuat dengan bahan-bahan seperti sirap jagung, minyak sayuran, susu, dan koko, tetapi ia tidak memenuhi syarat untuk menjadi coklat sebenar.

  Lindt Excellence 50% Bar Coklat Gelap Mild Koko
  Walmart

  Bar gula-gula ini mungkin cuba menyamar sebagai hidangan mewah dan kaya daripada jenama yang dipanggil “Master Chocolatier”, tetapi lihat dengan lebih dekat senarai ramuan daripada yang anda lakukan pada tuntutan “50% Dark Cocoa” yang tertera pada pembungkus . Bahan pertama di sini ialah…gula. Dan ya, coklat berada di tempat kedua, tetapi apabila gula (atau sirap jagung) didahulukan, anda akan melakukan yang terbaik untuk memasukkan gigi anda ke dalam sesuatu yang lain.

  Palmer's Double Crisp Hearts
  Kredit:  Palmer

  Di sini sekali lagi terdapat gula-gula yang menamakan dirinya sebagai “coklat” kerana ia tidak boleh memanggil dirinya coklat. Ruji Hari Valentine yang dibalut foil ini dibuat dengan hanya satu bahan seperti coklat, dan itu ialah “koko (diproses dengan Alkali).” Mereka juga mempunyai banyak bahan yang anda mungkin lebih suka tidak masukkan dalam diet anda, seperti agen perasa tiruan vanillin dan minyak sayuran terhidrogenasi.

  Cadbury Dairy Milk Chocolate Bars
  Kredit:  Amazon

  Tidak ada yang salah dengan Cadbury Dairy Milk Chocolate Bar, tetapi terdapat beberapa perkara yang mengelirukan berlaku di sini. Jika anda menyukai coklat Cadbury yang mewah yang anda perolehi di Eropah, maka ini akan mengecewakan, kerana ia dibuat di Pennsylvania Hershey di bawah perjanjian lesen daripada Cadbury. Dan sementara ia dibuat dengan bahan coklat sebenar, mentega koko dan semua, ambil perhatian bahawa ada tipu daya pada label juga, yang menyenaraikan bahan pertama sebagai “Coklat Susu,” tetapi kemudian dalam kurungan menunjukkan bahawa bahan pertama dalam “coklat susu” hanyalah gula.

  jersey baru reeses cawan mentega kacang
  Shutterstock

  Walaupun lazat, mungkin tidak menghairankan bahawa gula-gula klasik ini sangat murah kerana ia dibuat dengan bahan-bahan yang murah. Ya, secara teknikalnya terdapat coklat asli di sini, tetapi ia adalah coklat susu, di mana bahan pertama adalah gula. Dan terdapat juga minyak sayuran terhidrogenasi di sini, pilihan untuk syarikat yang ingin mengurangkan penggunaannya kuantiti mentega koko yang lebih mahal.

  Roti Pudina Tanpa Gula Russell Stover
  Kredit Russell Stover

  Apa yang ditinggalkan oleh roti coklat ini dalam gula yang mereka beri pampasan dengan bilangan bahan yang anda sebaiknya elakkan. Perkara itu seperti maltitol, alkohol gula yang dihasilkan secara buatan, minyak isirung sawit terpecah dan minyak sawit terhidrogenasi, sorbitol dan banyak lagi. Ringkasnya, apabila anda memotong gula, anda menambah bahan kimia–bukan sesuatu penciptaan yang baik.

  botol sirap coklat hersheys

  Ya, ia adalah klasik yang anda ingat daripada banyak gelas susu coklat zaman kanak-kanak. Tidak, ia bukan produk coklat. Itulah sebabnya ia berkata “Perisa Coklat Tulen” pada label Hershey’s Syrup dan bukannya “Sirap Coklat.” Bahan pertama ialah sirap jagung fruktosa tinggi, bahan kedua ialah sirap jagung, yang ketiga ialah air, dan yang keempat ialah koko. Dan yang kelima? Gula.

  tootsie gulung
  Shutterstock

  Sudah tentu, gula-gula gula-gula coklat ini telah wujud selama lebih daripada seratus tahun, tetapi itu adalah bukti kepada gigi manis Amerika, bukan kepada kualiti gula-gula itu. Pada yang terbaik bahan makanan bersebelahan coklat, Tootsie Rolls terdiri daripada gula, sirap jagung, minyak sawit, susu skim pekat, koko, whey, lesitin soya, dan perisa tiruan dan semula jadi. Mereka hampir tidak menyentuh bar kerana menjadi coklat sebenar dan pastinya tidak melintasinya.

  kredit: thissimplerecipe.com

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read